Birgitta, det är dags nu.

Uppväxt med en tro på mig själv och min förmåga. I barndomen en ovanligt framåt och kaxig tjej i röd elrullstol i trä. Tackar hela min familj för detta. Det fanns aldrig ett tvivel. Däremot en oro för de motgångar jag skulle komma att möta längs vägen. Och motgångar har jag mött och fördomar för den delen också.
Ifrågasättandet har mest kommit utifrån. Uppifrån. Myndighetspersoner, vård-, skolpersonal, men också den mer anonyma krets vi kan kalla allmänheten. En färdig bild har presenterats av vem jag är och vad jag kan. En allmänhetens bild av mig tillhörande en svag grupp, tärande grupp, fuskande grupp eller inspirerande hjältegrupp. Sällan sedd som vem som helst. Helt tvärtom mot min egen självbild. Har alltid sett på mig själv som en i mängden. Någon som ska ha samma krav och chanser som alla andra.

Redan som barn då Folkpartiledare talade i TV slog deras ord an en sträng hos mig. Det handlar om en möjligheternas ideologi. Som liten flicka i rullstol ingav detta hopp. Det ska inte spela någon roll utifrån vilka förutsättningar du lever. Målet måste alltid vara att just du kan leva och leva fullt ut I frihet, i motgångar, i framgång, med glädje, med ambitioner och med allt det som innefattar att vara en medborgare som andra. Det är det som Liberalerna så tydligt står upp för. Oavsett vem du är ska hinder inte läggas i din väg. Du ska inte tryckas ned och din vilja att delta, din strävan att nå längre och påverka uppmuntras.

Jag är stolt över Liberalerna. Jag är stolt över att vi har så många kompetenta representanter. Jag tycker Jan Björklund har varit både stabil, trygg och kunnig som partiledare och jag är inte orolig för vår politik oavsett vem av Jan eller Birgitta som leder oss. Liberalerna är och kommer alltid vara mitt val då vi starkast står upp för alla människors lika rätt till både trygghet och frihet.

Det är dock dags nu tycker jag. Dags för en ny tid. Jag tänker tillbaka på mig själv som liten flicka. Mina tankar och drömmar. Viljan att leva i en värld som utvecklas. Ett samhälle som inkluderar fler och fler. Jag anser att en förnyelse av partiet måste inkapsla just den känslan. Känslan av att vi tar ett nytt steg in i framtiden. Att vi vågar och verkligen har mod att sticka ut och visa vägen. Ett nytt ledarskap är det som ger den energi vi längtar efter.

Ett val av Birgitta skulle vara ett val för verklig förändring. Ett val för jämställdhet, jämlikhet och framsteg. Ett val fyllt av kraft och framtidstro. Ett val av Birgitta skulle ge mig hopp om att komma ett litet steg närmare det samhälle som den lilla flickan i elrulle såg som en dröm.

Syntolkning: Svartvit bild på leende Birgitta Ohlsson

2 kommentarer på “Birgitta, det är dags nu.

Add yours

  1. BRA, Maria! Du är en sann liberal och en prydnad och tillgång för partiet med alla Dina kloka inlägg och Din strävan mot att skapa ett samhälle, där alla har samma möjligheter att komma till sin rätt och få leva ett liv i frihet och självbestämmande.

    Gilla

Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑